Ledenvoordelen

  • Je ontvangt ons driemaandelijks tijdschrift De Nieuwe Gemeenschap (dng)
  • Je krijgt kortingen op activiteiten van alle afdelingen en nationale evenementen van het fonds
  • Je krijgt kortingen op evenementen van cultuur-collega’s
  • Je bent deelnemer van en steunt onze unieke vereniging die strijdt voor een meer solidaire en warme samenleving. Zowel vrijdenkers als cultuurliefhebbers zijn vriend aan huis 

Extra cultuurkortingen 2017!

Geniet in 2017 van volgende ledenvoordelen:

Uitgeverij EPO

20% korting op een selectie boeken van uitgeverij EPO (speciaal voor jou uitgekozen en terug te vinden in elke uitgave van dng.)

Muziekcentrum De Bijloke

1 ticket betalen + 1 ticket gratis voor een selectie concerten in Muziekcentrum De Bijloke. Tickets bestel je op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en betaal je op het rekeningnummer van het Vermeylenfonds (BE50 001-1274522-18), met vermelding van je naam, het aantal tickets en het concert. Jouw tickets zullen klaar liggen aan de balie van De Bijloke.

De voorstellingen 2017 zijn : 

BRUSSELS PHILHARMONIC, VLAAMS RADIOKOOR & JEAN-YVES THIBAUDET 24/02/2017 - LEDENVOORDEEL BIJLOKE

Al heeft de westerse muziektraditie zich losgemaakt van haar kerkelijke bakermat, toch blijven religieuze teksten en het mystieke van het geloof een inspiratiebron voor componisten. Stravinsky koos voor zijn indrukwekkende Psalmensymfonie voor koor en orkest het Laudate Dominum van psalm 150 – de eerste uitvoering vond trouwens plaats in 1930, in Brussel. Geen psalm maar de rozenkrans, dat is wat James MacMillan inspireerde voor zijn 3de Pianoconcerto: een levendig, bezwerend en af en toe etherisch werk.

24/2/2017
Inkom: Rang 1: €32, Rang 2: €26
(1+1 gratis)
Inleiding: 19u15 (Kraakhuis)
Aanvang: 20u00
Locatie: Concertzaal - Muziekcentrum De Bijloke 
             

TRIO ALBA 20/04/2017 - LEDENVOORDEEL BIJLOKE

Met het Trio Alba staat er internationale klasse op het podium, een ensemble dat drijft op gevoelens en muzikale inventiviteit. Ze leerden elkaar kennen aan de gereputeerde Kunstuniversiteit van Graz en richtten er in 2008 het Trio Alba op.
Schuberts adagio – wellicht onderdeel van een trio dat hij niet heeft voltooid – bekoort in hoge mate door zijn lichte melancholie en elegant stapritme. De muziek evolueert van introvert aarzelend naar extravert gedecideerd. Dat hoort u ook in Schuberts Notturno in de wisselwerking tussen het zwevende begin en de vulkanische kracht van het middendeel.
Emotionele beladenheid is er ook in Smetana’s Trio opus 15. Nadat zijn dochtertje op bijna vijfjarige leeftijd stierf, zocht hij soelaas in gepassioneerde muziek, wat onder meer resulteerde in dit dramatisch pianotrio. Maurice Ravel schreef zijn magistrale trio in 1914. Er zat haast achter, hij moest naar het front. Toch leverde hij met dit trio een van de meest kleurrijke en meest innovatieve werken uit de kamermuziekgeschiedenis af. Op een geraffineerde manier wist hij ritmische spitsvondigheden en Baskische reminiscenties in een elegant werk te integreren.

20/4/2017
Inkom: €24 (1+1 gratis)
Aanvang: 20u00
Locatie: Kraakhuis - Muziekcentrum De Bijloke

SYMFONIEORKEST VLAANDEREN 22/04/2017 - LEDENVOORDEEL BIJLOKE

Vluchten is van alle tijden. Mensen moeten – vandaag meer dan ooit – noodgedwongen hun thuisland verlaten, op zoek naar een nieuwe, betere wereld. De dagelijkse confrontatie met beelden van ontredderde vluchtelingen laat niemand onbewogen. Vluchten kan ook betekenen: jezelf ontvluchten. Zo was Rachmaninov na de Oktoberrevolutie in Rusland in 1917 een gebroken man. Na jaren depressie en een geslaagde therapie leverde hij het immens populaire Pianoconcerto nr. 2 af, een van de sleutelwerken van zijn carrière.
De Driestuiversopera (Dreigroschenoper) is een van die monumentale kunstwerken die Kurt Weill en Bertolt Brecht samen creëerden. Het originele theaterstuk werd in 1931 verfilmd en lag aan de basis van de veroordeling van Weills muziek door de nazi’s.
Deze twee tijdloze klassiekers worden voorafgegaan door een creatie van componist Martin Valcke, in samenwerking met de Irakese qanûnspeler Osama Adbulrasol. Die laatste was zelf verplicht zijn thuisland achter te laten om hier een nieuw leven te beginnen.

22/04/2017
Inkom: rang 1: €32, rang 2: €26 (1+1 gratis)
Inleiding: 19u15 (Kraakhuis)
Aanvang: 20u00
Locatie: Concertzaal Muziekcentrum De Bijloke

PATRICIA KOPATCHINSKAJA & ANTHONY ROMANIUK 05/05/2017 - LEDENVOORDEEL BIJLOKE

Biber, Bach, nog eens Bach, Beethoven. Oude muziek met een flinke scheut hedendaagse vrijheid en improvisatie. Al deze karakteristieken hebben beide musici van dit uitzonderlijke duo met elkaar gemeen.
Pièces de résistance in dit programma: Beethovens opus 23 en 24, twee werken die samen werden geconcipieerd en gepubliceerd. Een hoogtepunt: Bachs Chaconne, oorspronkelijk voor vioolsolo, maar hier met een geïmproviseerde begeleiding. De essentie: een bijzondere muzikale zielsverwantschap.

5/5/2017
Inleiding: 19u15 (auditorium)
Aanvang: 20u00
Inkom: €24
(1+1 gratis)
Locatie: Concertzaal Muziekcentrum De Bijloke

M HKA

50% korting op uw toegangsticket bij M HKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, op vertoning van uw lidkaart. Meer info over de lopende tentoonstellingen vind je op www.muhka.be

De Grote Post Oostende

In het hart van Oostende bevindt zich CC De Grote Post, het indrukwekkende postgebouw dat medio twintigste eeuw door architect Gaston Eysselinck ontworpen werd. Sinds 2012 doet het imposante gebouw dienst als bruisend cultuurcentrum en biedt het onderdak aan tal van boeiende voorstellingen, exposities, debatten e.d. In april heeft het cultuurcentrum onder meer de tentoonstelling Birth Day van Lieve Blancquaert en de voorstelling 'Jazzoleá', een indrukwekkende synergie van jazz en flamenco, op het programma.

Leden van het Vermeylenfonds krijgen op vertoning van hun lidkaart korting bij verschillende voorstellingen in CC De Grote Post, het hele jaar door. Het reductietarief staat telkens vermeld bij de voorstelling, meestal bedraagt de korting twee euro per ticket. 

Poëziekrant

10% korting op een abonnement op de Poëziekrant, het tweemaandelijks magazine van het Poëziecentrum. Leden van het Vermeylenfonds betalen €36 euro per jaar in plaats van €40. Abonneren kan via het formulier op de website, telefonisch of in de shop van het Poëziecentrum te Gent. Vergeet niet te vermelden dat je lid bent van het Vermeylenfonds om de korting te verzilveren.

OHNE

10% korting bij OHNE (Steendam 59, Gent), op vertoning van je lidkaart. OHNE is een afvalarme voedingswinkel die de consument wil aanzetten tot een milieubewuster koopgedrag. Als klant breng je je eigen herbruikbare potten of zakken mee die je naar hartenlust kan vullen met allerlei voedingsmiddelen en onderhoudsproducten. De prijs wordt berekend op basis van het gewicht.

Onafhankelijke Boekhandels

10% korting bij verscheidene onafhankelijke boekhandels, op vertoning van je lidkaart. Momenteel kan je voor deze actie reeds terecht bij boekhandel Corman (Wittenonnenstraat 38, Oostende) en Limerick (Koningin Elisabethlaan 142, Gent).

Coöperatieve bank NewB lanceert betaalkaart

De coöperatieve bank NewB heeft een betaalkaart gelanceerd die haar klanten kunnen gebruiken in binnen- en buitenland, in winkels en op internet. De GOODPAY Prepaid MasterCard heeft niet alleen voordeel voor u, zij kan tevens een meerwaarde betekenen voor het Vermeylenfonds, die coöperant is van NewB. Als u namelijk bij de aanvraag van een NewB-betaalkaart het Vermeylenfonds als 'goede doel' (Good gift) aanvinkt, zal er bij elke betaling die u nadien met de kaart uitvoert,  5 eurocent  naar het fonds vloeien.


Nieuwsbrief

Extra acties met diverse musea en cultuurhuizen zijn nog in onderhandeling en worden binnenkort in onze maandelijkse digitale nieuwsbrief meegedeeld. Hou dus je e-mail in de gaten voor meer ledenvoordelen! Je kunt je abonneren op deze nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.